Ben je een lezer of een luisteraar?

2016 Lees LusiterUitgevers moeten het hebben van mensen die graag lezen. Toch zijn er veel mensen die liever luisteren. Een beroemd verhaal over dit verschil is het volgende.
De Amerikaanse vijfsterrengeneraal Dwight D. Eisenhower was in de Tweede Wereldoorlog (1942-1945) opperbevelhebber van de geallieerde strijdkrachten die in Europa tegen nazi-Duitsland vochten. Hij was toen niet alleen een succesvol legerleider, maar ook befaamd om zijn glasheldere antwoorden op vragen van journalisten bij persconferenties.

Lees verder

Print Friendly

Sdu slaat terug:
Advocatie | magazine.nl

Schermafbeelding 2016-04-07 om 15.30.53

Er kon natuurlijk op gewacht worden: een antwoord van Sdu Uitgevers (verder: Sdu) op het vertrek van Advocatenblad naar Boom Juridisch (zie mijn post: “Advocatenblad groeit uit tot platform“). In een post van december vorig jaar (“Advocatenblad: orde op zaken“) hintte ik al naar een reactie van Sdu in de vorm van een concurrerend magazine. Dat is er sinds vorige maand in de vorm van het online Advocatie|magazine.

Veelzijdig

Het is een veelzijdig magazine met juridische updates, waarvan dit jaar nog vijf edities verschijnen. De veelzijdigheid komt niet alleen tot uiting in het groot aantal verschillende artikelen, maar ook doordat de mogelijkheden van online goed benut zijn, zonder daarin ‘door te schieten’. De navigatie is logisch en verdwalen in het magazine lijkt me niet mogelijk.

Natuurlijk staan er ook advertenties in Advocatie|magazine. Die pagina’s zijn gelabeld met de tekst ‘sponsored by …’. Alleen ABN AMRO houdt het bij ‘een plaatje met tekst’. Adverteerder Grant Thornton brengt al iets meer interactiviteit in zijn advertentie omdat er iets te scrollen en aan te klikken valt. Legal Intelligence vertelt zijn verhaal via een YouTube-filmpje. Pels Rijcken laat met een beeldvullende commercial het YouTube-niveau achter zich. Het advocaten en notarissenkantoor nodigt onder de titel ‘De jonge meesters van Pels Rijcken’ derde- en vierdejaars rechtenstudenten uit om deel te nemen aan een driedaagse ‘businesscourse’. Een geweldige manier—en goed uitgevoerd—voor Pels Rijcken om vroegtijdig zicht te krijgen op talent.

De Stand van de Advocatuur

In Advocatie|magazine kom ik ook ‘een oude bekende’ tegen: De Stand van de Advocatuur en het Notariaat, het jaarlijkse trendonderzoek naar grote advocaten- en notariskantoren in Nederland. Dit onderzoek werd ooit bedacht door Pablo van Klinken van het Amsterdamse KSU Uitgeverij (verder: KSU). Het is goed om te merken dat het onderzoek de overname van KSU door Sdu in juli 2010 heeft overleefd, en nu een prominente plaats inneemt in Advocatie|magazine. Wat natuurlijk ook kan, is dat de overname van KSU ingegeven werd door de wens van Sdu ‘De Stand’ te kunnen inlijven.

Hoe het ook zij: de advocatuur en het notariaat hebben er met Advocatie|magazine een prachtig medium bijgekregen.

Print Friendly