De Volkskrant digitaliseert (3)

Volkskrant
Vier maanden te vroeg?

De Volkskrant is begin mei met digitale vernieuwingen gekomen. Met een digitale Editie voor de ‘tablet’ en een aparte app voor de ‘smartphone’. De digitale replica van de papieren krant bleef bestaan. De website werd vernieuwd.
Ik schreef daarover op 9 mei de blog “De Volkskrant: Im Westen etwas Neues“.

Eind mei nam ik de stand van het vernieuwingsproces op. Er ontbrak toen nog ’t een en ander aan. Jean-Pierre Geelen de ombudsman van de Volkskrant haalde op 19 mei een lezer aan die zich als volgt beklaagde:”.. alsof je een auto koopt en de banden pas een paar weken later krijgt”. Geelen steekt een hand in eigen boezem. Ik schreef erover in mijn blog “Innovaties Volkskrant te vroeg gelanceerd. Een ‘user experience.

Hoe is de stand nu?
We zijn drie maanden later. Hoe is de stand nu? Al een zoekfunctie en een bladwijzer in de VK Editie? Ik kan ‘m niet vinden. De banden zijn nog steeds niet geleverd! Ik laat hierover graag Philippe Remarque aan het woord in zijn “De week van de hoofdredacteur” in de Volkskrant van 4 augustus jl.

“ Zoekfunctie!
Van tevoren had ik ook niet bedacht dat ik midden in de zomer blij zou worden van de mededeling door de programmeurs dat de meer-knoppen onder secties en de zoekfunctie nu ook in de Android- en iOS-app zitten. Toch gaat het zo bij onze nieuwe site en apps, deze lente gelanceerd. Bekend verhaal: je maakt mooie volledige ontwerpen, maar het kost altijd meer tijd en menskracht dan ingeschat.”

Het ƒD wel?
Ik ben benieuwd of het ƒD alles op orde heeft als het op 10 september met z’n vernieuwing komt. Lees hierover “ Het digitale-krantenseizoen weer geopend.
Het ƒD gaat niet over één nacht ijs. Eén jaar voorbereiding!
Degelijk. Dat moet lukken.

Edwin Kisman

Print Friendly, PDF & Email

2 gedachten over “De Volkskrant digitaliseert (3)

  1. VK app blijft voor mij irritant om te gebruiken! Ik hoor wel wanneer het gebruikersgemak is verbeterd. Ik klik V niet meer aan en neem mijn verlies met de digitaal gekopieerde papieren editie #volkrantmiddeleeuwen

Een reactie plaatsen