Nederlandse Mediation

Nederlandse_MediationNog maar eens een post over nieuwe doelgroepen. Het zijn namelijk niet alleen de kleinere uitgeverijen die actief zoeken naar nieuwe doelgroepen. Bij Wolters Kluwer verscheen deze maand het vaktijdschrift Nederlandse Mediation (NM).

Wat is mediation
Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij een onafhankelijke bemiddelaar, samen met de strijdende partijen, op zoek gaat naar een oplossing voor een probleem. De oplossing moet daarbij voor alle partijen aanvaardbaar zijn. Mediation is vaak minder ingrijpend dan de stap naar de rechter, en kan bovendien (veel) tijd en geld besparen. Bij mediation werken partijen zelf aan een oplossing voor een conflict, maar met deskundige hulp. Mediation heeft in meer dan de helft van de gevallen een geheel of gedeeltelijk goede afloop.
Natuurlijk is er inmiddels een beroepsvereniging voor mediators. Een mediator moet zich inschrijven in het register van de Mediators federatie Nederland (MfN) en zich houden aan het reglement en de gedragsregels van de federatie.

Nederlandse Mediation
In de brief die ik bij het eerste nummer ontvang schrijft Nicolai Duin, uitgever van het nieuwe vaktijdschrift, dat mediation een sterke ontwikkeling doormaakt. Dat er gewerkt wordt aan nieuwe wetgeving en aanpassing van bestaande wetgeving bewijst dat Mediation ook in de belangstelling staat van de politiek.
NM behandelt geanonimiseerde mediation cases die worden aangeleverd, geselecteerd en bewerkt door een netwerk van mediators met praktijkervaring, en beoordeeld en geredigeerd worden door een ervaren redactie. Voorlopig richt NM zich op de conflictgebieden arbeid, familie, overheid en zakelijk, maar in de toekomst zullen ook andere gebieden een plaats krijgen in NM.
NM verschijnt online en vier maal per jaar op papier. Voor nieuwe abonnees zijn er aantrekkelijke kortingen.

Eric Ravestijn

klik hier om naar de website van Nederlandse Mediation te gaan

Ik schreef eerder over het vinden van nieuwe doelgroepen. Lees:

  1. “Nieuwe doelgroepen” uit maart jl. en
  2. “NWST NeWSTories blijft niches vinden” uit september 2013.
Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie