Procrastinatie? Deadline niet gehaald?

ProcrasProcrastinatie? Deadline weer eens niet niet gehaald? Een incident of een structureel probleem? In dat geval is er grote kans dat er een procrastinator, een stelselmatige uitsteller, op een steutelpositie zit.

Lees verder

Print Friendly

Branded Content:
Oude wijn in nieuwe zakken

2016 AdvertorialAlle lof voor generatie Y. Vol frisse ideeën, genoeg ervaring om generatie Z aan te sturen. De wereld ligt open dankzij internet. Lokale initiatieven kunnen worden opgeschaald tot wereldniveau. De buren zijn even dichtbij als hartje Afrika of Tahiti.

Muur
Een voorbeeld van zo’n fris idee? In de Nieuwsbrief Stimuleringsfonds voor de Journalistiek lees ik een artikel over “Nieuwe muur tussen redactie en commercie”.

Lees verder

Print Friendly

Creativiteit: laat je inspireren

MuseumWat is creativiteit? Er zijn evenveel definities van creativiteit als er mensen zijn die over dit onderwerp nadenken.

Makkelijker is het om te bepalen wat het resultaat van creativiteit is: verandering, nieuwe produkten, nieuwe diensten, nieuw denken. Gewoon of “disruptief”. Creatief zijn als jonge starter en groeien, met vallen en opstaan, of ambitieus, snel naar het hoogste platform (“blitzscaling”) en dan gloreren of te pletter vallen.

Lees verder

Print Friendly