Nederlandse Mediation

Nederlandse_MediationNog maar eens een post over nieuwe doelgroepen. Het zijn namelijk niet alleen de kleinere uitgeverijen die actief zoeken naar nieuwe doelgroepen. Bij Wolters Kluwer verscheen deze maand het vaktijdschrift Nederlandse Mediation (NM).

Meer lezenNederlandse Mediation

Print Friendly, PDF & Email

Vakinformatie in oorlogstijd

Op YouTube zijn vier videos te vinden die samen de documentaire ‘Meneer Kees & Meneer Henk—Misset in oorlogstijd’ vormen. De documentaire laat zien hoe Kees en Henk Misset hun Uitgeversmaatschappij C. Misset door de oorlog loodsten. Henk Misset overlijdt in september 1945 aan difterie. Kees Misset wordt in april 1945—Doetinchem is dan al bevrijd—opgepakt en gevangen gezet. Hem wordt collaboratie met de bezetter ten laste gelegd. In november 1946 legt de rechter hem een beroepsverbod op van zeven jaar, te rekenen vanaf 5 mei 1945. Kees Misset overlijdt in februari 1947 aan de gevolgen van een hersenbloeding.
Ik beveel deze videos van harte aan. Zij geven een goed beeld van een uitgeverij van vakinformatie (en dagblad De Graafschap-bode) in oorlogstijd.

Meer lezenVakinformatie in oorlogstijd

Print Friendly, PDF & Email