Pleisureworld Magazine

Bij Pleisureworld — dat zich afficheert als ‘de startpagina voor de recreatiebranche’ (leisure, recreatie, sport en toerisme)—verscheen het eerste nummer van Pleisureworld Magazine. De doelgroep van Pleisureworld Magazine wordt gevormd door attractieparken, science centers, musea, leisure centers, dierentuinen en recreatieschappen.
Pleisureworld Magazine verschijnt vier maal per jaar. De oplage (1.500 exemplaren) wordt verspreid in Nederland, België en Duitsland (in het Duits). Het papieren magazine is ook als digitale replica te lezen.

Van dezelfde uitgeverij komt ook vaktijdschrift Recreatief Totaal dat de doelgroep vooral sectorbreed informeert. In de redactionele kolommen van Pleisureworld Magazine ligt de nadruk echter op dagrecreatie. Pleisureworld is een initiatief van SLIMMadvies.

Nieuw: Infectious Diseases News International

Bij Van Zuiden Communications -gespecialiseerd in vakinformatie voor de medische professional-verscheen het eerste nummer van Infectious Diseases News International. De doelgroep wordt gevormd door infectiologen en medisch microbiologen en andere specialisten op het gebied van infectieziekten. Het verschijnt vier maal per jaar, in een oplage van 1.600 exemplaren.

Infectious Diseases News International is de achtste titel in de serie ‘News International’. Alhoewel de Engelstalige naam anders doet vermoeden, is de inhoud in het Nederlands gesteld. De serie ‘News International’ heeft door het formaat (290 mm breed bij 420 mm hoog) en de indeling, een krantachtig voorkomen.

Naast de ‘News International’-serie geeft Van Zuiden Communications nog acht andere medische vaktijdschriften uit.

Betoniek Vakblad naast Betoniek Standaard

Bij Uitgeverij Æneas verscheen in oktober het eerste nummer van Betoniek Vakblad. Betoniek Vakblad is een onderdeel van het

Betoniek-platform over technologie en uitvoering van beton. Andere onderdelen van het platform zijn Betoniek Standaard, een uitgebreide website—met onder meer nieuws en een compleet archief van alle artikelen—en een tweewekelijks nieuwsbrief.
In Betoniek Standaard—de nieuwe naam voor het al sinds 1970 bestaande Betoniek—staan kwaliteitsbepalende factoren centraal, zowel op het terrein van de productie van betonspecie en betonwaren, als op het terrein van verwerking op de bouwplaats. In Betoniek Vakblad is er meer aandacht voor betonuitvoering, en meer ruimte om over nieuwe ontwikkelingen, onderzoek, regelgeving, onderwijs, persoonlijke visies en meningen te publiceren. De doelgroep voor Betoniek Vakblad is de aannemerij, de toeleverende industrie, adviesbureaus, onderzoeksinstellingen, overheden en onderwijs.