BIM Media naar B+B Vakmedianet

B+B VakmedianetHet was maar een klein berichtje van Erna Straatsma in het Haarlems Dagblad van 30 juli jl.: “Cobouw en andere titels overgenomen”. Eigenlijk verwachtte ik dat de ‘reguliere’ vakmedia het bericht ook nog wel zouden brengen, en dan misschien in een wat uitgebreider variant. Dat bleek ijdele hoop maar gelukkig staat er wel een lang verhaal op de website van Vakmedianet waarin zowel Ruud Bakker als Audrey Perrin, respectievelijk CEO van Vakmedianet en Sdu Uitgevers—BIM Media is een dochteronderneming van Sdu Uitgevers—de overname toelichten.

BIM Media

BIM Media ontstond in juli 2013 na de verkoop van Sdu Uitgevers aan de Franse juridische uitgeverij Éditions Lefebvre Sarrut (ELS). De Sdu-fondsen waarin de Franse uitgeverij niet geïnteresseerd was, werden ondergebracht in BIM Media (zie mijn blog: BIM Media: hapklare brok, maar voor wie?). In het genoemde blog wordt gesteld dat een verkoop van BIM media in één keer/aan één koper niet realistisch is. In februari 2015 komt daarvan de bevestiging als AutomatiseringGids—één van de parels uit de BIM Media-kroon—verkocht wordt aan de Sijthoff Media Groep. Recent werd Cobouw—een ander BIM-pronkstuk—ingrijpend veranderd: van krant naar weekblad (zie mijn blog: Cobouw wordt weekblad).

De overname betreft de uitgaven: Bouwberichten, Bouwkosten, Cobouw, de Architect, Gawalo, Installatiejournaal, Nederlandse Bouwdocumentatie, Vastgoedmarkt, de Nevi-titel Deal! en een boeken- en eventportfolio. De facto het complete BIM Media. Niet voor niets heet het op de website van Vakmedianet dat ‘de activiteiten van BIM Media worden voortgezet vanuit de vestiging in Alphen aan den Rijn’. De gehele operatie moet voor 1 januari 2017 afgerond zijn.

Print Friendly, PDF & Email

NVDO lanceert Vakblad Asset Management

Print Friendly, PDF & Email