Geboren: de herinnering aan Henk Verwoert (1952-2015)

Henk_Verwoert‘De geboorte van een herinnering’, was het thema dat Henk Verwoert gaf aan zijn uitvaart op 20 juli jl. Na afloop beschuiten met muisjes—blauwe en roze.

Henk Verwoert had vele kwaliteiten. Het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) en zijn rechtsvoorganger de NOTU deden nooit tevergeefs een beroep op zijn ‘bestuurskundigheid’. De toenmalige Afdeling/Groep Vaktijdschriften vond in hem een gedreven bestuurder—en later een voorzitter—die pal stond voor de belangen van de kleinere vaktijdschriftuitgeverij. Henk was daarnaast actief in vele commissies en besturen die het belang van ook andere soorten uitgeverijen dienen. Jarenlang was hij lid van de Distributiecommissie die, onder meer, overleg voert en onderhandelt met de aanbieders van postdiensten. Meer dan een decennium lang was hij een vaste waarde in de onderhandelingsdelegatie voor de CAO voor Vaktijdschriftjournalisten. Medebestuurders herinneren zich zijn beleidsmatige inbreng, zijn serieuze aanpak, zijn kennis van vergaderstukken èn zijn humor.

Henks hoogtijdagen in het uitgeefvak zijn onlosmakelijk verbonden met Uitgeverij Compres in Leiden waarvan hij directeur was. Alhoewel gepokt en gemazeld met papieren uitgeefproducten, was het zijn uitgeverij die als één van de eersten een web portal lanceerde: Graphic Hall. Henk was er trots op dat met zijn team gerealiseerd te hebben in een tijd waarin vele collega-uitgeverijen—ook de grotere—nog stoeiden met een eenvoudige website.

Eric Ravestijn
oud-secretaris Afdeling/Groep Vaktijdschriften

Print Friendly, PDF & Email

Welkom op deze site

newsite
vakblad.info

Met ingang van dinsdag 26 mei 2015 is de blog van Vakblad verhuisd.

De nieuwe domeinnaam: vakblad.info geeft goed weer waar wij voor staan: het brengen van praktische informatie voor (tijdschrift) uitgeverijen en voor de makers van bladen. Zowel in print als online.

‘Need to know’ informatie.

Wij hopen daarin te slagen en met name de kleinere uitgeverijen een steun in de rug te kunnen geven.

Op de ‘home page’ vindt u een overzicht van titels van recente en oudere artikelen. Een menukaart. Klik op een titel en het artikel springt tevoorschijn.

Er zijn vijf informatie pagina’s: “Notities”, “Eric Ravestijn”, “Edwin Kisman”, “Gastauteurs” en ‘Masterclasses’. In “Gasten” worden bijdragen opgenomen van niet-redacteuren. In ‘Masterclasses’ staan artikelen over het maken van tijdschriften. Het eerste, over ‘mission statement’, is op 20 april jl gepubliceerd.

Meer lezenWelkom op deze site

Print Friendly, PDF & Email