Ik was jong, dan wil je wel wat

Zonder ervaring

Ik was 26. Studeerde nog scheikunde aan de UvA, toen ik van Harald Christern, een van de twee directeuren van Misset, de vraag kreeg. “Wij hebben een tijdschrift, Chemische Courant. Dat loopt niet. Kan jij met een voorstel komen voor verandering?”.

Ik hield van uitdagingen, dus ik zei ja. Zonder enige aarzeling en zonder enige ervaring. Ja, ik was een jaar roeiverslaggever van het Algemeen Handelsblad geweest, had als tekenaar in de redactie van Folia Civitatis gezeten, tekende cartoons en studeerde chemie. Misschien was het die mix waarop ik vertrouwde. Harald waarschijnlijk ook.

Ik analyseerde het blad en zijn concurrentie en presenteerde na 4 maanden een rapport, inclusief een nieuwe formule. “OK” zei de directie, “het ziet er niet slecht uit. Ga het maar uitvoeren”.
Wie kaatst kan de bal verwachten.

Lees verder

Print Friendly

Geef mee als een judoka: Overleven in een nieuw medialandschap

“De helft van alle managers klaagt dat zij een teveel aan informatie te verwerken krijgen. Dit gevoegd bij het toch al stress-gevoelige bestaan van managers kan leiden tot een slechte gezondheid. Dit blijkt uit het internationaal onderzoek ‘Dying for Information?’ dat gisteren is gepubliceerd.”

Gisteren gepubliceerd?
Nee, het citaat komt uit de NRC van 15 oktober 1996.

Lees verder

Print Friendly

In een etmaal zitten maar 24 uur

Tijdsbesteding in het nieuwe medialandschap

Aanstaande vrijdag publiceer ik op deze plaats mijn tweede blog.

Eigenlijk was Eric aan de beurt, maar hij was plotseling verhinderd.
Niet erg, want nu heb ik een vrije week tegoed.

Ik ga door op mijn thema “overleven in een nieuw medialandschap” en heb wat overlevingssuggesties, in het bijzonder voor de  kleinere uitgeverijen.

Want dat is de primaire doelgroep van ons blog.

Op de doelstelling ervan (de ‘mission statement’) kom ik later terug.

Lees verder

Print Friendly